Предстоящи събития на 24 януари 2018
Секция: Предстоящи събития
24 Януари 2018 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 24 януари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат пресконференция по повод годишнината от встъпването си в длъжност.

***
София.
От 9.00 часа пред Министерски съвет коалицията „За да остане природа в България" ще внесе по символичен начин още веднъж трите си искания до правителството, които включват отмяна на решението за отварянето на Пирин за застрояване, оставка на екоминистъра Нено Димов и разкриване на реалния собственик на ски зона Банско.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на СГС ще гледа делото срещу Герман К. (чл.116 НК).

***
София.
От 09.30 часа 15 състав на СГС ще гледа делото срещу Роман Л. (обвинен, че е организирал нападението над Алексей П., чл.116 НК)

***
София.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Икономическия и социален съвет (ИСС) ще даде пресконференция относно присъединяването на България към ERM II и Еврозоната".

***
София.
От 10.00 часа в Университетската специализирана болница по онкология (УСБАЛО) ще бъде открит „Център за пациента". На официалната церемония по откриването ще присъстват д-р Даниела Дариткова, председател на Парламентарната комисия по здравеопазване и Мая Манолова, Омбудсман на България.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир М., Иво Д., Николай А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиян З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа XII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б., Димитър З. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Microsoft Innovation Center (София Тех Парк) ще се проведе Международна конференция за възможностите за финансиране на фирми от IT сектора.

***
София.
От 11.00 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В, и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа XIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Г., Владимир В. и Михаил А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде даден официален старт на Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка.

***
София.
От 12.00 часа на терасата на метростанция „Сердика 2" Столична община и „Метрополитен" организират безплатни музикални и артистични изпълнения по повод отбелязването на 20 години от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София.

***
София.
От 13.30 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ралица Л., Росен Ч., Пламен К. и Дияна П. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Между 14.00 и 18.00 часа в Съюза на архитектите в България ще се състои конференция на тема „Да преобразим нашия свят: Програма 2030 за България". По време на конференцията участие ще вземат генералният директор по глобалните въпроси в МВнР посланик Пламен Бончев, председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, председателят на Националния съвет на Българската мрежа за Глобалния договор на ООН Огнян Траянов и др.

***
София.
От 18.00 часа в книжарница „Сиела", мол „Galleria" ще бъде представена книгата „Да обичаш дивото. Монголия".

***
София.
От 19.00 часа на сцената на Софийската опера ще бъде представена прочутата опера на Чайковски "Евгений Онегин".

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Дома на нефтохимика ще бъде представена постановката „Чамкория" на Явор Гърдев по романа на Милен Русков.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски" №1), общинският съветник Димитър Колев ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на община Горна Оряховица във връзка с проекта „Подобряване на образователната среда в гр. Горна Оряховица". Ще бъдат представени постигнатите цели и резултати от реализирането на проекта.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на групата общински съветници от БСП. Ще бъдат коментирани актуални въпроси, свързани с предстоящата сесия на Общинския съвет във Велико Търново.

***
Видин.
От 11.00 часа на 6 ет. в сградата на Община Видин ще се състои пресконференция.

***
Враца.
В 10.00 часа Конферентната зала на Община Враца ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции, във връзка с реализацията на проект по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 година по шест обособени позиции".

***
Враца.
От 10.30 часа в храм „Свето Възнесение" ще бъде отслужена панахида по повод 74 г. от бомбардировките над Враца.

***
Враца.
От 13.00 часа Съветът на директорите на „МБАЛ Христо Ботев" АД - Враца свиква извънредно Общо събрание на акционерите в болницата, което ще се състои в административната сграда на лечебното заведение (бул. „Втори Юни" № 66).

***
Добрич.
От 14.10 и от 15.00 часа в ОУ „Стефан Караджа" ще се състоят образователни концерти на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства фотографът инж. Константин Кафтанджиев ще отпразнува 90-тия си рожден ден с изложба.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с граждани: Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, Георги Василев и д-р Аргир Аргиров ще се срещат с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А; Ани Лафчиева ще приема граждани от 17.00 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5. В същият офис от 17.30 до 19.00 часа с граждани ще се среща Емил Русинов.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Иван Г., който е обвинен а това, че на 3.06.2016 г. на пътя Карлово - Пловдив при управление на автомобил е нарушил правилата на движение.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Йордан И, на който е повдигнато обвинение, че на 14.09.2014 г. е умъртвил другиго - В.В. , от гр. Стамболийски, като убийството е извършено по хулигански подбуди.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще бъде представена книгата „Нокаут за МС (множествена склероза)" на Таня Берийска.

***
Русе.
В 10.00 часа в зала 1311 на Русенския университет „Ангел Кънчев" ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Университета и „Национална компания индустриални зони" ЕАД във връзка с развитието на проекта на компанията Fast tracking success.

***
Смолян.
От 14.00 часа в зала 247 в сградата на Община Смолян ще се проведе пресконференция във връзка с проект за подобряване на градската среда.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на първия етаж в РБ „Захарий Княжески" ще се състои благотворителен концерт на Полина Влахова и приятели в полза на Детски отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе премиерният спектакъл „Голям колкото малка ябълка" от Петър Анастасов.