Крум Зарков: Румен Радев се превърна в държавника, от когото българите имат нужда
Секция: ПОЛИТИКА
25 Януари 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крум Зарков: Румен Радев се превърна в държавника, от когото българите имат нужда

/КРОСС/ „За една година президентът Румен Радев се превърна във фигурата, която най-ярко въплъщава това, което българите си представят за държавник, от когото имат нужда. Обяснението е просто - той прави всичко онова, което обеща в предизборната си кампания." Това заяви пред Нова ТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков.

По думите му държавният глава съзнава, че най-силното му оръжие е да се обърне пряко към българския народ. „Президентът заяви още в предизборната си програма, че ще бъде коректив на всяко управление. Това е ролята му на държавен глава", обясни Зарков.

Той се обърна към опонента си от ГЕРБ с думите: „Критиката не е нещо лошо, тя не е враждебен акт и вчерашната абсолютно безпрецедентна реакция на председателя на Народното събрание, не е правилна позиция. Когато някой критикува на него трябва да му се отговори, а не да се контракритикува. Г-жа Караянчева може да направи много повече, вместо да говори, може да поправи слабостите и дефицитите на парламента", каза още Крум Зарков