Тервел Пулев излиза в сериозен мач, ще се бие за титла
Секция: СПОРТ
29 Януари 2018 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тервел Пулев излиза в сериозен мач, ще се бие за титла

/КРОСС/ След като постигна 7 победи с нокаут в първите си 7 мача на професионалния ринг, Тервел Пулев ще се изправи в най-сериозния си мач до този момент. Това ще се случи на 24 март в Хамбург, където българинът ще се изправи срещу друг непобеден боксьор до този момент - Хюсейн Джинкара.

Джинкара е немски боксьор, но от турски произход. По-млад е с 2 години от Пулев - на 32. До този момент той има 10 победи от 10 мача, като 8 са с нокаут. Последният му мач бе на 27 януари по време на галавечер в Истанбул.

Мачът ще бъде за титла, информират от промоутърската агенция Wiking Box, като не се уточнява за какво точно.
Мачът между Тервел Пулев и Хюсейн Джинкара ще бъде главният подгряващ мач в галавечерта, на която Ангело Франк и Себастиан Формела ще се бият за интерконтиненталната титла на Международната боксова организация (IBO).

"Този мач не бива да се пропуска. Един срещу друг ще застанат двама първокласни боксьори. Тервел е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон и има отлична техника. И двамата са силни и привличат вниманието. Ще им стискаме палци", заявиха организаторите на събитието в Хамбург.