Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла на Германия
Секция: СПОРТ
03 Февруари 2018 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нешка Робева е новият треньор на ансамбъла на Германия

/КРОСС/ Нешка Робева поема ансамбъла по художествена гимнастика на Германия. Това обявиха от федерацията в страната. Легендарната българска треньорка, при ръководството на която родните грации завоюваха 7 световни и 10 европейски титли, както и два сребърни медала от олимпийските игри, най-вероятно ще направи промени в състава на германките.

Ансамбълът ще покаже съчетанията си на Световната купа в София, която ще се проведе в края на март. Пред официалния сайт на германската федерация Робева обяви, че е започнала вече работа по новите композиции и в момента с момичетата отработват последните детайли.

"Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена", заяви спортният директор на германската федерация Волфганг Уилям.

На поста Робева сменя друга българка - Екатерина Дуламова. Тя беше треньор на ансамбъла в последните две години и успя да го класира на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Там грманките станаха 10-и.