Още новости в "Лада", получава японски двигатели и скоростни кутии
Секция: Автомобили
06 Февруари 2018 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още новости в "Лада", получава японски двигатели и скоростни кутии

/КРОСС/ Собствениците на от „Рено" продължават с иновациите в моделите на АвтоВаз. Два от моделите на „Лада" - Vesta и Xray, много скоро ще получат нови компоненти, идващи директно от Япония.

Въпросните модели, вместо класическа автоматична скоростна кутия, ще получат вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, която се вгражда в модели на „Рено", „Ситроен", „Нисан" и „Мицубиши".

Освен това при Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малко.

Наскоро стана ясно, че култовият модел на „Лада" - „Нива", отива в историята и в бъдеще под името 4х4 ще се предлага модел, който е на базата на „Дачия Дъстър".