Обвиниха двама за побоя над полицай в Златарица
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Февруари 2018 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обвиниха двама за побоя над полицай в Златарица

/КРОСС/ Районна прокуратура - Елена задържа за 72 часа и привлече в качеството на обвиняеми двама мъже за извършени действия на хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на гр. Златарица, обл. В. Търново, съобщиха от Апелативната прокуратура в Търново.

Както вече е известно в неделя вечер полицейски патрул беше нападнат четирима мъже, след като се отзовал на сигнал, че те трошат автомобил, вследствие на което единият служител на реда, пък се озова в болница. И четримата хулигани бяха арестувани, но след изясняване на обстоятелствата от прокуратурата са решили да повдигнат обвинения само срещу двама от тях.

С постановление на наблюдаващ прокурор М. К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи май" извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от районната прокуратура. Хулиганът счупил и изтръгнал странично огледало на лек автомобил, удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал на гражданка и на служители на МВР гр.Елена, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно/ - престъпление по чл. 325 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че причинил чрез нанасяне удари с ръка на инспектора в РУ на МВР Елена, при изпълнение на службата му, телесна повреда. Престъпление по чл.131, вр.чл.130 от НК .

Н. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 06.02.2018 г. около 22,00 часа в гр. Златарица на площад „Първи май" извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Той нанесъл побой на мъж от същия град и провокативно отказвал да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания да преустанови побоя. Престъпление по чл. 325 от НК.
Прокуратурата задържа двамата извършители за срок от 72 часа до довеждането им пред съда. В рамките на законовия срок ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение „задържане под стража"
Под ръководството на прокуратура действията по разследването продължават.