Aniventure Comic Con води Краля на нощта в България
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Февруари 2018 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Aniventure Comic Con води Краля на нощта в България

/КРОСС/ Aniventure Comic Con, фестивалът наследник на най-популярното събитие за феновете на традиционната и съвременна азиатската култура, се завръща за да срещне Изтока и Запада в едно от най-мащабните събития в България! В уикенда на 15 и 16 септември в Интер Експо Център ще ви очакват световнопризнати косплейъри, актьори от любими сериали, гейминг зони и палитра от най-харесваните и популярни художници във вселената на комиксите и уебкомиксите. Изцяло нова зала ще бъде отворена за Aniventure Comic Con2018, за да може събитието да отговори на огромния интерес - над 21 000 отчетени посещения през 2017-а.

Първото потвърдено звездно участие е това на Краля на нощта от „Игра на тронове". Ролята се играе от словашкия актьор Владимир Фурдик, който до този момент е един от най-търсените каскадьори в Холивуд с участия в огромни продукции, като The Huntsman: Winter's War (2016), Exodus: Gods and Kings (2014), Thor: The Dark World (2013), Skyfall (2012) и много други. Владимир ще пристигне в София малко след края на снимките на сезон 8 на „Игра на тронове", който ще бъде излъчен ексклузивно по HBO през 2019 година. В последния епизод от сезон 7 видяхме как лидерът на белите бродници яхва призования мъртъв дракон на Денерис Таргариен и се отправя към Вестерос. Така Кралят на нощта се превърна в един от най-епичните злодеи в историята на ТВ сериалите, а нетърпението на феновете на поредицата е в своя пик. За да направи дългото чакане малко по-поносимо, по време на Aniventure Comic Con Владимир Фурдик ще участва в специален HBO панел с други двама актьори от „Игра на тронове", които ще бъдат обявени допълнително. Панелът ще е достъпен за всеки присъстващ на фестивала. Онези, които желаят да се снимат лично с Кралят на нощта или да получат автограф от него ще имат тази възможност и в двата дни на ACC2018.

Другата голяма звезда, която ще пристигне за най-очаквания уикенд през септември е Kamui Cosplay от Германия. Косплеър от 15 години, тя издава собствени книги и наръчници за изработката на косплей и е ценен гост на най-големите събития по целия свят с над 360 хиляди последователи във Facebook. Тя ще бъде част от елитното жури на най-голямото косплей състезание у нас, ще има собствен панел в рамките на фестивала и лична зона, в която всеки посестител е добре дошъл да се запознае лично с Kamui Cosplay.

Meet & Greet билетите влизат в продажба на 09.02.2018 точно в 10:30 часа, а редовните билети са вече в продажба на промоционални цени от 30 лева за целия уикенд. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител.