Предстоящи събития в страната на 9 февруари
Секция: Предстоящи събития
09 Февруари 2018 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 9 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Театралния салон на Военен клуб - Плевен министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на церемонията за тържествено връчване на знамето на втория ученически гвардейски отряд от Основно училище „Д-р Петър Берон".

***
София.
От 09.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, в която ще вземе участие Ска Келер - съпредседател на групата на Зелените/ Европейски свободен алианс в Европейския парламент.

***
София.
От 09.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян П., Любомир С., Михаил Д. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа ІV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Юлиян Т., Христо С., Невена Б. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в централата на КТ „Подкрепа" президентът на Конфедерацията Димитър Манолов ще открие международна конференция на тема: „Европейска законодателна рамка и защита на наемния труд: предизвикателства пред Европейския стълб на социални права".

***
София.
От 10.00 часа ХІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Роза П., Валери М., Ивайло И. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ІІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Абдула И., Мустафа Н. и Исмаил М. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ІХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дамян Д и Стелан П. за организиране и ръководена организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на ул. „Никола Габровски " 30, киносалон, ет. 1, МВР ще отбележи Европейския ден на телефон 112. Ще присъстват представители на ръководството на МВР и директорите на главни дирекции в МВР.

***
София.
От 11.30 часа на летище „София" българският пилот Марио Бакалов ще участва в доброволческата инициатива „Училище за авиация".

***
София.
От 13.30 часа в Административен съд - София (ул. Георг Вашингтон №17) ще се проведе третото заседание по делото за провеждане на референдум срещу презастрояването в „Младост" иниицииран от ИК „За зелен Младост".

***
София.
От 14.30 часа ХІІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Али Л., Величко Д., Екрем М. и Гочо Г. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 часа ІХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Конферентната зала на МБАЛ „Надежда" ще бъде представено второто преработено издание на учебника по Медицинска онкология.

***
София.
От 16.30 часа в новата конферентна зала Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои Международен ден на гръцкия език.

***
София.
В Sofia Ring Mall ще се състоят Дни на виното от 9 до 11 февруари.

***
София.
От 21.30 часа в „София лайв клуб" ще се състои концерт на блус-легендите Норман Бийкър Бенд.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Бургаския свободен университет ще бъде отбеляза Световния ден на влажните зони.

***
Бургас.
В зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще бъде открита изложба „Горният път: Фотография от Шотландия".

***
Варна.
От 9.30 часа в хотел „Черно море" ще се проведе заседание на общинския съвет по наркотичните вещества на тема: „Здравни и социални последици при употреба на наркотични вещества при деца". Организатори са дирекция „Превенции" към Община Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Бенковски" №1, общинският съветник Николай Малев ще има приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в зала 500 на Областна администрация Велико Търново ще се проведе кръгла маса на тема „Съвременните предизвикателства пред специалистите в социалната сфера". В дискусията ще участва и г-жа Росица Димитрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

***
Враца.
От 13.00 часа в МБАЛ „Христо Ботев" ще се състои общо събрание на акционерите на лечебното заведение.

***
Добрич.
От 13.00 часа в залата на Община Добричка ще се проведе семинар , организиран от Добруджански фермерски съюз.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се състои пресконференция по повод реализиране на проект за внедряване на енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм "Св. Харалампий"Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света Литургия по повод 9 февруари - ден на Св. свещеномъченик Харалампий Чудотворец.
***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Георги Л., обвинен че при управление на МПС по непредпазливост е причинил смъртта на друго лице.
***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 11 на Районен съд-Пловдив ще се проведе заседание по делото срещу четирима турски граждани, обвинени в измама на 40 лица и причиняване на имотна вреда в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Андон А., обвинен, че при управляване на МПС, без да има свидетелство за управление, по непредпазливост е причинил смъртта на друго лице.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в 10-а аула на База 2 на болницата - Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе" №66 Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ „Свети Георги" ще отбележи 40 години от основаването си.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Нели К. и Фанка Д., обвинени противозаконно присвояване на чужди движими вещи.

***
Раковски.
От 18.00 часа часа в читалище „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои концерт на СОУ „Любен Каравелов" - Пловдив и на общински самодейни състав по повод 18-то издание на Международния фестивал на кукерските и маскарадните игри.

***
Септември.
От 09.00 часа в храм „Св. Харалампий", Негово преосвещенство Константийският епископ Яков ще оглави архиерейска света Литургия.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Оперен театър ще бъде представен анимиран музикален проект за деца от 3 до 7 години - „Музичко".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжевски" ще бъде отбеляза китайската Нова година с учениците от СУ „Максим Горки", изучаващи китайски език.

***
Стара Загора.
От 20.00 часа в общинската спортна зала „Стара Загора" ще се състоят финалните серии на Международния турнир Girl Power.

***
Тутракан/ с. Варненци.
В с. Варненци ще се състои тържествено честване на празника на Св. Харалампий. От 09.00 часа в едноименния храм в селото ще започне тържествено богослужение по повод храмовия празник. В църковната служба ще вземат участие Русенският митрополит Наум, както и делегация от Румъния.

***
Чепеларе.
В Чепеларе ще бъдат отбелязани 20 години от спечелването на златен олимпийски медал на Екатерина Дафовска в Нагано през 1998 г. Жителите и гостите на Чепеларе ще могат да наблюдавате на площад „Олимпийски" откриването на олимпиадата в Пьонгчанг, която ще се предава пряко от 13.00 часа. А на връх Мечи чал ще се проведат традиционните зимни надпревари за малки и големи от 10.00 часа. Кулминацията на празника ще е на площад „Олимпийски" от 17.00 часа, където всички ще посрещнат Екатерина Дафовска, за да си припомнят емоцията от преди 20 години.