Ген. Василев: Създаваме една прослойка хора, които директно газят закона
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Февруари 2018 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Василев: Създаваме една прослойка хора, които директно газят закона

/КРОСС/ Държавата не взема никакви мерки за сигурността на регион София-област. Това заяви в студиото на „Тази събота" бившият шеф на полицията ген. Васил Василев във връзка с нападението над униформени в Ихтиман и последвалата акция там.

„Преди една години е имало също такъв случай, в който циганите са счупили коли на МВР - камъни, тояги... В коя държава полицията е подложена на такива издевателства? 20 и толкова години създаваме една прослойка хора, които директно газят закона - не плащат данъци, не плащат ток, женят се на 10-12 години, имат собствено правосъдие, строят незаконни сгради", коментира генералът, който припомни, че е бил началник и на ОДМВР-София.

Той беше категоричен, че трябва да има истинско върховенство на закона и „при първата незаконна лопата да идва държавата, да казва „няма да строиш" и да ти взема лопатата".

По отношение на видеото с гавра със задържан в РУ-Ихтиман, Василев заяви, че би проучил случая и би наказал замесените, но не би прибегнал до уволнения, „защото това ще е победа на тези, които са срещу закона".

Във връзка с разследваното спиране от КАТ на кола на НСО с първата дама в нея, генералът коментира, че при извършено нарушение и гардовете на властта трябва да бъдат спирани.