Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
11 Февруари 2018 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ "Учениците ни първи по дрога в Европа", информира "Телеграф", като цитира изследвания, представени пред Общинския съвет във Варна. От Националния център по наркомании в Суходол са съобщили за вестника, че най-малките пациенти са 12-годишни, те смесвали водка с амфетамини.

Бедните обедняват, богатите увеличават състоянието си, информира "Стандарт". 170 хиляди 165 българи имат на влог в банките над един милион лева за 2017 г. Данните са на БНБ. За една година депозитите над 1 милион лева са се увеличили с 9,3 на сто, докато дребните влогове от хиляда до две хиляди лева са по-малко с 1,3 процента.

"24 часа" информира на първата си страница: "Българин в екипа, който изстреля най-мощната ракета в света". 23-годишният Орлин Велев-джуниър е част от "Спейс Екс". Той отказал стипендия и докторантура, за да работи за милиардера Илън Мъск, пише вестникът и обещава цялата история в утрешния си брой.
"Среднисти шетат в Народното събрание", информира "Труд". Става дума за хора без висше образование, които консултират, като нещатни сътрудници, депутати. Има двайсет такива случая, най-фрапиращ е този с отстранения от съда кмет на Септември Марин Рачев, обвинен в злоупотреби, който консултира по икономически въпроси депутатка от ГЕРБ.

Девет поуки от грипната пандемия отпреди сто години помества "24 часа". През 1918 г. умират най-малко 60 милиона души, повечето от тях млади и здрави. Повечето смъртни случаи са се дължали на развила се като последствие бактериална пневмония.

Васил Михайлов отказа почетната награда на Съюза на артистите ИКАР, пише "Труд" на първа страница. "Това е моят протест за всичко в театъра", обясни актьорът. Той се извини на хората, които с радост приемат наградата. "Телеграф" пише: "Заради стари вражди, Васил Михайлов отказа ИКАР". Той не признава Съюза на артистите, който връчва наградата. Вестникът цитира актьора, който заяви, в интервю за БНР "Най-големият ми въпрос е защо младите хора не членуват в този Съюз на артистите..."

Опасно време в 22 области днес, предупреждава "Стандарт". Повечето от областите ще са засегнати от силен вятър, а другите - от обилен снеговалеж.