Близо 150 акта след специализирани проверки на ИА „Автомобилна администрация“ и МВР
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Февруари 2018 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 150 акта след специализирани проверки на ИА „Автомобилна администрация“ и МВР

/КРОСС/ ИА „Автомобилна администрация" и органите на Министерството на вътрешните работи съставиха близо 150 акта от началото на годината. Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в района на летище София.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобили са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи".

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили без да са ползвали задължителната седмична почивка.