Убийство и самоубийство в Пампорово (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2018 09:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Убийство и самоубийство в Пампорово (обновена)

/КРОСС/ Два трупа на мъж и жена са намерени в автомобил в района на ски център "Малина" в курорта Пампорово. Информацията беше потвърдена от прокуратурата.

С три изстрела - два в гърдите и един в главата, е била убита жената, чието тяло беше открито снощи в автомобил в Пампорово. Мъжът до нея е умрял след един изстрел в главата, а в скута му е открит незаконно притежаван пистолет.

Директорът на ОДМВР-Смолят Николай Димов даде подробности по случая на брифинг в Окръжната прокуратура - Смолян.

Сигналът за откритите две тела е подаден около 23.35 часа на 13 февруари. Според случайно преминаващи по пътя между Пампорово и Стойките в автомобила имало две тела - на мъж и жена.

Установено е, че починалите са мъж на 48 г. и жена на 41 г. от Пловдив, които са живеели във фактическо съжителство. В скута на мъжа е намерен незаконно притежаван пистолет, като починалият не е имал разрешително за притежание на оръжие.

Жената е работила в Пампорово като банков служител от два дни и е пристигнала в района в понеделник. За мъжа няма данни за постоянна трудова заетост, като е ясно само, че е бил музикант.

И двамата имат по едно дете от предишни бракове, като жената е разведена, а мъжът е вдовец. Продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия.

Предстои на двете тела да бъде извършена аутопсия в МБАЛ - Смолян.

"Окръжната прокуратура в Смолян е започнала досъдебно производство. На място се извършват огледи. По първоначални данни се касае най-вероятно за убийство и последвало самоубийство с пистолет "Макаров"", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.