Близо 700 хил. лв. ще се инвестират в ремонта на моста на път I-1 Монтана - Враца, край село Краводер
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2018 18:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 700 хил. лв. ще се инвестират в ремонта на моста на път I-1 Монтана - Враца, край село Краводер

/КРОСС/ Подписан е договорът за изпълнение на ремонтно-възстановителните работи на моста над р. Ботуня на път I-1 Монтана - Враца при км 129+355, в района на село Краводер. Инвестицията е за близо 700 хил. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".

Предвидено е изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарните блокове и ще се подобри отводняването в участъка от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м. С ремонта на съоръжението ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. През февруари м. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и необходимост от предприемането на ремонтно-възстановителни работи. Незабавно бяха предприети мерки за възстановяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.

Строително-монтажните дейности ще бъдат изпълнени от „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М" АД. Договорът им е на стойност 678 767,09 лв. с ДДС. Строителният надзор ще бъде осъществен от „Интерконсулт" ЕООД. Техният договор е за 11 040 лв. с ДДС. Срокът за изпълнението на ремонтните дейности е 90 дни. Предвижда се те да стартират при подобряване на метеорологичните условия.