17 жертви на стрелба в американско училище
Секция: СВЯТ
15 Февруари 2018 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
17 жертви на стрелба в американско училище

17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида. Същият е броят и на ранените, които са настанени в болница. Петима от тях са в критично състояние.

Повечето от жертвите вече са идентифицирани. Самоличността им не е обявена публично, но е известно, че сред тях има и деца, и възрастни.

Стрелецът е бивш възпитаник на гимназията. Той е идентифициран като 19-годишният Никълъс Круз. Задържан е веднага след извършването на престъплението.

Преди време Круз бил изключен от гимназията дисциплинарно.

Смята се, че е активирал противопожарната система, за да изкара учениците в коридорите и да убие възможно най-много от тях. Бил е въоръжен с полуавтоматична карабина и носел няколко пълнителя.

След като му е оказана медицинска помощ е предаден на полицията за разпит. Разследващите предполагат, че брат му е бил негов съучастник в кървавото престъпление.

Съученици на Круз разказват, че той определено се държал странно, особено напоследък. През изминалите месеци публикувал няколко снимки с оръжие в профила си в Instagram. Под един от фотосите написал, че много иска да стреля с пушката си по хора. Оръжието именно от тази снимка е това, с което е извършено масовото убийство в училището.

Поне няколко часа стотици родители чакаха да видят децата си, тъй като районът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си само по телефона. В паниката някои от децата обаче забравили мобилните си телефони в класните стаи.

Когато чуват първите изстрели, учениците започват да изпращат SMS-и на близките си, за да има съобщят за случващото се.