ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи удостоверение за зелена енергия на ERG
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Февруари 2018 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи удостоверение за зелена енергия на ERG

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги издаде удостоверение за снабдяване със 100% зелена енергия на дружествата от групата ERG. Компанията е най-големият производител на вятърна енергия в Италия с 13% пазарен дял в страната и разполага с централи във Франция, Германия, Великобритания, Полша, Румъния и България. Към момента е собственик на три вятърни ферми в област Добрич с обща инсталирана мощност 54 MW.

Удостоверението за зелена енергия беше връчено на управителя на дружествата на ERG за България и Румъния Каталина Кристиана Драгой от Ясен Обретенов, Началник отдел продажби на регионални клиенти в ЕНЕРГО-ПРО. На среща между екипите на двете компании бе обсъдено развитието на свободния пазар на ток у нас и условията за ръст на производството на електрическа енергия от ВЕИ.

Благодарение на екологично чистата технология на ВяЕЦ за генерация на електричество без излъчване на въглероден диоксид, ERG допринася с дейността си за намаляване на парниковия ефект в атмосферата и запазване на екологичното равновесие. ERG използва в своите ветрогенераторни паркове витла със специална аеродинамична форма, която позволява да се оползотвори подемната сила на въздушните маси над земната повърхност вследствие на топлината на Слънцето и движението на Земята.

В партньорство с ЕНЕРГО-ПРО групата ERG успешно изпълнява Директивата за енергията от възобновяеми източници. Заложената от Европейските власти цел за намаляване на енергийното потребление с 20%, за повишаване на енергийната ефективност с 20% и за 20% дял на възобновяемите източници в крайното енергийно потребление през 2020 година е по-известна като план 20-20-20. Данните за България сочат, че при заложена цел от 16% дял на ВЕИ за 2017 година, 18,2% от енергията в страната се произвежда именно от такива инсталации.