Дрънкалки и залъгалки на протест срещу насилието над деца
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Февруари 2018 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дрънкалки и залъгалки на протест срещу насилието над деца

/КРОСС/ Звуци на детски дрънкалки и залъгалки се чуха по време на протест пред Столична община, под надслов „Не на насилието в детски градини и училища". Той е в подкрепа на внесените от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система в парламента 14 предложения за промени в образователната система у нас.

Дрънкалките и залъгалките са символ на протеста, защото до момента освен залъгалки, друго не сме получили, обясни Мария Маринова, член на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система, цитирана от БГНЕС.

Внесените в парламента предложения включват искане за мандатност на директорите в детски градини и училища, поставяне на видеонаблюдение, повишаване заплатите на учителите, ранно пенсиониране за тях и др.

Според Марина Маринова е имало някакви много бегли, много плахи обещания за промени, но реално действия никакви. „Не говорим в никакъв случай само и единствено за видеонаблюдение, много държа и го повтарям през цялото време. Камерите сами по себе си няма да решат нищо, те са просто инструмент, доказателство. Иначе сме поставени в ситуация, в която има крайно неадекватни проверки в учебните заведения, и в детските заведения изобщо", подчерта тя.