Предстоящи събития на 16 февруари 2018
Секция: Предстоящи събития
16 Февруари 2018 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 16 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 08.50 часа в НДК ще започне вторият ден от Неформалния съвет на министрите на външните работи „Гимних". След срещата е насрочена пресконференция около 12.15 часа.

***
София.
От 14.30 часа в НДК Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър ще открият Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО).

***
София.
От 08.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" ще се проведе дискусия на тема „Eдно ново начало за Европа", организирана от фондация „Конрад Аденауер". В нея ще вземат участие Дейвид Макалистер, депутат в Европейския парламент, председател на комисията по външни работи на Европейския парламент, зам.-председател на ЕНП, зам.-председател на Международния демократичен съюз и Лиляна Павлова, министър за Българското председателството на Съвета на ЕС.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Джон Атанасов" на София Тех Парк ще бъде открит вторият ден на международната конференция за бъдещето на Европейския социален фонд на тема „Инвестиции в хората - пътят напред". В заключителния панел ще участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министър Зорница Русинова, Улрике Нойфанг от Министерството на труда, социалната политика, здравеопазването и защитата на потребителите на Австрия, Адриана Сукова, директор „Инвестиции" в Главна дирекция „Заетост" на Европейската комисия.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа пред Съдебната палата ще се проведе протест на служители в затворите.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Маринела" ще се проведе отчетно-изборен конгрес на Български футболен съюз.

***
София.
От 09.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров, Лина Абланска и Мая Стоилова, на които са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу лекарите Явор Лозанов, Елена Василева, Антоний Филипов, Александър Червеняков, Владислав Христов, Христо Цеков, обвинени за смъртта на родилката Деяна Георгиева.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Шерго А., Теодор Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пирин" на Интер Експо Център ще се проведе кръгла маса на тема „Професиите в спа и уелнес туризма - предизвикателства и иновации в образованието", организирана от Български съюз по балнеология и СПА туризъм и Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
София.
От 10.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги П., Константин Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алипи А. и Пламенка А., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Любомир С., Веселин К. и Мартин Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу румен Х., Таня Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата Светла Пиралкова (чл. 220, ал.2, вр. 1 НК).

***
София.
От 13.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел М. и Христо А., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за извършване на строителен надзор при укрепването на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир - Перник.

***
София.
От 16.30 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе среща по актуални въпроси при осъществяване на взаимодействието между родители, учители и институции.

***
София.
От 18.00 часа в Дома на киното ще се състои премиерата на книгата „Метеор. Избрани театрални текстове" с автори Ани Васева и Боян Манчев.

***
София.
От 18.30 часа в центъра за култура и дебати „Червената къща" с прожекция на филма „Защо тези деца обичат училище?" ще бъде открит кинофестивалът „(не)Възможното образование".

***
Асеновград.
От 10.00 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" възпитаниците на Литературен клуб „Орфей"при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски" ще изнесе поетична програма „С Левски в сърцето". Събитието е част от програмата за отбелязване на 145 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата „Посветен на Отечеството", която проследява живота и дейността на Васил Левски.

***
Бургас.
От 12.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас на пресконференция за обявяване на сроковете за материално обезпечаване на новия и единствен извън София филиал на Националната художествена академия, който отваря врати. В пресконференцията ще участват кметът Димитър Николов и проф. Николай Драчев - ректор на НХА.

***
Варна.
От 9.00 часа в зала Пленарна на Община Варна ще се състои 27-ото заседание на Общински съвет - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала Gallery Lounge на хотел „Графити" организаторите на международния проект „Световно образование" ще представят пред медиите актуална информация за нагласите и избора на учениците от Варна и региона да учат в чужбина.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Юлияна Боева организира приемен ден в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1 .

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Музей „Възраждане и Учредително събрание ще се състои военен ритуал по посрещане на Самарското знаме, знамето на Горнооряховските въстаници и бойното знаме на НВУ „Васил Левски" в присъствието на посланика на Руската федерация в България Негово превъзходителство Анатолий Макаров, след което в сградата на Музея ще бъде открита изложба „Търново, Освобождението и възкресението на България" и ще бъдат наградени победителите в конкурса за ученическо и студентско творчество „Търново, Освобождението и възкресението на България".

***
Велико Търново.
От 12.15 часа в Регионална библиотека „П. Р. Славейков" ще се проведе Младежка научна сесия с председател проф. Петко Петков и ще бъде открита изложба с картини на участниците в конкурса за ученическо и студентско творчество „Търново, Освобождението и възкресението на България".

***
Велико Търново.
От 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметниците на загиналите руски воини във Велико Търново в парк „Света гора" в парк на храм „Възкресение Христово" и паметник на генерал Гурко в парк „Марно поле".

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в сградата на Община Велико Търново ще се проведе официална среща на посланика на Руската федерация в България Негово превъзходителство Анатолий Макаров с областния управител проф. Любомира Попова, кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и бригаден генерал Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в сградата на Регионално управление на образованието ще бъдат представени възможностите за безплатно обучение на български студенти в университети в Русия. На срещата ще присъства първият секретар в Посолството на Руската федерация у нас Роберт Шестаков, който е и представител на руското Министерство на образованието и науката в България.

***
Видин.
От 11.00 часа пред мавзолея на Екзарх Антим I ще се проведе тържествено честване на патронния празник на ППМГ „Екзарх Антим". На събитието ще присъстват заместник-кметовете Цветан Асенов и Венци Пасков.

***
Видин.
От 10.45 часа пред мавзолея на Екзарх Антим I ще бъдат поднесени венци и цветя от ученици от ППМГ „Екзарх Антим I" по случай патронния празник на училището.

***
Видин.
От 11.30 часа в офиса на гражданско обединение „Единни за промяна" на ул. „Княз Борис I" 2 ще се състои пресконференция на „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан" на тема „Защо хората от Северозападна България протестират и блокират път Е-79".

***
Враца.
От 09.30 часа. в заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадалите от домашно насилие", организиран от Фондация "Асоциация Анимус". Домакин на събитието е областният управител на област Враца Малина Николова

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на Видинската Филхармония по инициатива на Дамски Лайънс Клуб „Бъдин" със съдействието на Албена Георгиева - областен управител на област Видин и Веселка Асенова - началник на РУО - Видин ще бъде проведена среща-беседа на тема „Агресията сред децата". Специален гост и водещ на беседата ще бъде Дора Прангаджийска.

***
Враца.
От 14.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе работилница за направата на колаж с образа на Левски, неговите идеи, цитати и факти свързани с делото му. Заедно с работилницата ще има интерактивна игра и есе на тема „Ние сме Левски и Левски е нас". Участват ученици от ОУ „Васил Левски", СУ „Козма Тричков" и ППМГ „Акад. Иван Ценов".

***
Враца.
От 18.30 часа в Ритуалната зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца - „Виенска оперетна гала".

***
Добрич.
В Младежкия център ще бъде открита изложбата „Познатият и непознат Апостол".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежкия център ще се проведе вечер на настолните игри „Да общуваме реално, а не виртуално".

***
Карлово.
От 18.00 часа в зрителната зала на НЧ „Васил Левски - 1861" ще бъде представен спектакълът на учениците от едноименното училище „И сърните пият вода от стъпките му". Събитието е част от програмата по отбелязване на на 145 години от гибелта на Васил Левски.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в насажденията на Института по земеделие - Кюстендил ще се проведе демонстрация и състезание по резитба на овощни дървета.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация ще се проведе Общо областно събрание на БЧК - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Институт по земеделие ще се проведе лекция и демонстрация по резитба на овощни дървета.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в ХГ „Станислав Доспевски" - Пазарджик ще се проведе съвместната инициатива на Sofia National Opera and Ballet и СУ "Георги Брегов" на тема: „Посланията на Ренесанса" със специалното участие на примата Гергана Русекова.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Рамада" Областният съвет на БЧК - Пловдив ще отчете дейността си през 2017 г. и ще приеме план за дейността си през 2018 година.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионален исторически музей - Пловдив ще се проведе обучителен семинар по проект "Музеите като социални и образователни пространства", който е част от програмата „Пловдив -
Европейската столица на културата 2019".

***
Русе.
От 10.20 часа с атрактивно кукерско шествие пред Канев център ще започне Денят на народната носия.

***
Сандански.
От 12.00 часа делегация на Европейския свободен алианс, която е на работно посещение в България, и ОМО „Илинден" - ПИРИН ще дадат пресконференция.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в къща музей „Гео Милев" ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на Мильо Касабов.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 в сградата на Общината ще се проведе заседание на ПК „Здравеопазване и социална политика".

***
Шумен.
От 12.30 часа в големия физкултурен салон на СУ „Сава Доброплодни" в Шумен ще се проведе състезанието „Лъвски скок" между учениците от 5-ти клас. От 11.00 часа за учениците от 1-ви до 4-ти клас са организирани прожекции на филма „За живота и делото на Апостола", а от 15.00 часа шестокласниците ще търсят из сградата на училището отговори на исторически загадки в състезанието игра „Следваме те, Апостоле".