Ирена Анастасова: Жаблянов няма за какво да се извинява и да подава оставка
Секция: ПОЛИТИКА
16 Февруари 2018 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ирена Анастасова: Жаблянов няма за какво да се извинява и да подава оставка

/КРОСС/ Очевидно поисканата оставка на Валери Жаблянов е реакция на колегите от управляващото мнозинство веднъж като реванш за оставката на г-н Димитър Главчев, и втори път - да не стане така, както ние сме поискали. Не виждам защо г-н Жаблянов трябва да подава оставка. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" Ирена Анастасова, член на ПГ на „БСП за България" по повод на изразеното мнение на депутата Валери Жаблянов според което Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие".

Валери Жаблянов няма за какво да се извинява, беше категорична тя: Ръководството на партията и ръководството на парламентарната група е преценило това и аз ще се съобразя с решението им. Ако г-н Жаблянов е имал усещането, че е прекалил, може би, той има правото да се извини, но аз не виждам лъжа в това, което е казал. Със сигурност е имало присъди на т.нар. Народен съд, които не са справедливи и за това ние многократно сме се извинили. 1991-а година ние официално се извинихме. По колко поводи сме казали, че съжаляваме.

За мен темата се измества. Темата беше „Луковмарш". Прочита на неговите думи я измести и може би, това беше търсено. Г-н Жаблянов е изключително коректен човек и не би си позволил да напише нещо, което не е негово убеждение и което не отговаря на историческите факти, добави Ирена Анастасова.