Максимално е скъсен графикът за разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас и изграждането на обходния път на Ахелой
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2018 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Максимално е скъсен графикът за разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас и изграждането на обходния път на Ахелой

/КРОСС/ Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов провери напредъка на строителните работи на път I-9 Слънчев бряг - Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие, и на обходния път на Ахелой. Всяка седмица екипите на АПИ и на изпълнителите провеждат съвещания на обекта, за да може всички текущи въпроси да се решават веднага, за да се скъси максимално строителният график и обектите да бъдат завършени, колкото се може по-бързо.

"И на двата обекта се работи с бързи темпове. За кратко време значително е напреднало изпълнението на моста над река Ахелой, както и останалите строителни дейности. Ако в следващите месеци не паднат много дъждове, които да възпрепятстват качественото изпълнение на предвидените строително-монтажни работи, сме амбицирани за летния сезон почиващите в Слънчев бряг, Несебър и останалите курортни селища, да пътуват по четирилентов път", категоричен е инж. Атанасов.

След изграждането на второто платно в участъка между Ахелой и Поморие път I-9 Слънчев бряг - Бургас ще бъде с две отделни платна с по две ленти за движение в посока, а обходът на град Ахелой ще осигури преминаването на транзитния трафик.