Вечери на националните кухни дефилират в седмичното меню на "Черешката на тортата"
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Февруари 2018 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вечери на националните кухни дефилират в седмичното меню на "Черешката на тортата"

/КРОСС/ Следващата седмица юбилейният сезон на „Черешката на тортата" поднася тематични ястия, оригинален дрескод и забавление, здравословно гарнирани със стил и артистичност, пише ПРофайл. В понеделник вечер грижовен домакин е моделът и водещ на светско предаване Гери Дончева. Тя ще изненада гостите си със 7-степенно меню, вдъхновено от Венеция. Фегато ала венециана, полента, брускети с домашно приготвен хляб, прошуто с моцарела, италиански вина и домашен италиански сладолед са част от блюдата, които ще погалят небцето на участниците. Персонално отношение, вкусни ястия и магични изненади ще поддържат приятелската атмосфера на аристократичната венецианска вечер.

Във вторник вечер кулинарни умения ще демонстрира бившият народен представител Петя Раева. Тя ще погали вкусовите рецептори на гостите си с многопластово меню, което изкусно съчетава традиционна българска кухня с лек средиземноморски полъх. За да спечели вота на останалите кандидати за отличие в предаването, Петя ще заложи на зелен дрескод, пресни продукти с ясен произход, богато плато от салати, домашно приготвени разядки и божествена целувка за десерт. Сюрприз на топлата приятелска вечер е кулинарно изкушение, приготвено от домакина пред очите на гостите.

Руска кухня и дрескод очакват участниците в третата вечер от „Черешката на тортата". Звездният ПР Наско Лазаров ще презентира традиционни ястия в руски стил. Персонални подаръци, трапеза с блюда, приготвени със специални продукти, ще пренесат гостите в атмосферата на Русия. Любезният домакин ще стимулира апетита им с помощта на стандартно за страната питие -Тархун и ще продължи с изобилен асортимент от салати, хайвер и супа Уха. Домашен уют и тостове ще изпълнят тематичната вечер.

В четвъртък актрисата и модел Анна-Мария Чернева ще очарова гостите с кулинарния си дебют. Предстои вечер с червен дрескод и четиристепенно меню, което предлага свежа салата, предястие с гръцки привкус, основно ястие с деликатно пикантен вкус и сезонен десерт. Лично адресирани подаръци, ведри разговори и страхотно настроение гарнират цялата вечер.

В петък домакин е актьорът Станимир Гъмов. Неговият артистичен дух и любов към българските ястия, ще допълват хумористичния замах в кухнята. Ото фон Бисмарк, мамалига и популярен български десерт, са част от ястията в 5-степенното меню на актьора. Последната вечер от кулинарната седмица ще сервира много шеги, закачки, нестандартни подаръци за всеки присъстващ на трапезата и спонтанно добро настроение.

Кое концептуално меню ще спечели адмирациите на шеф Манчев, ще стане ясно в петък вечерта по NOVA. Не пропускайте епизодите на юбилейния сезон на "Черешката на тортата" - от понеделник до петък, от 20.00 ч. по NOVA.