Външното министерство чака информация за двойното убийство в Кейптаун
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2018 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Външното министерство чака информация за двойното убийство в Кейптаун

/КРОСС/ Министерството на външните работи излезе с официално съобщение във връзка с двойното убийство на български граждани в Кейптаун (Южна Африка). От ведомството съобщиха, че са запознати със случая и в момента консулът ни в страната пътува към Кейптаун, за да получи повече информация от местните власти, заради което и се ограничава да дава каквато и да е била информация към момента.

Ето какво написаха от МВнР:

Във връзка с медийни публикации относно двойно убийство на български граждани в Кейптаун, РЮА, Ви предоставяме информацията, с която разполагаме до момента.

На 13.02.2018 г. в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

Утре, 17 февруари, консулът в посолството на Република България в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин.

До изясняване на всички подробности, Министерството на външните работи и негови представители не биха могли да правят коментари по случая.