Събитията в страната на 17 февруари
Секция: Предстоящи събития
17 Февруари 2018 07:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 17 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа и от 14.00 часа по повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей ще представи на своите посетители безплатно най-успешната си образователна програма: „Васил Левски - вчера и днес".

***
София.
От 12.30 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища ще се състои поклонението пред тленните останки на дългогодишния кмет на столицата, дипломат и общественик Петър Междуречки.

***
София.
От 17.30 часа от пл. "Света Неделя" ще тръгне факелно шествие, което да почете паметта на ген. Христо Луков, известено като Луковмарш.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Студентски център „Америка за България", спортна зала, в кампуса на Американския университет ще започне Международен танцов и кулинарен фестивал.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Етнографския музей заедно с възпитаниците на Атанасия Петрова от Центъра за подкрепа на личностното развитие - Бургас, ще бъдат представени традиционните за Сирни Заговезни обичаи.

***
Бургас.
От 14.00 часа на плажа до Морското казино ще се проведе протестна демонстрация под надслов „Да защитим Пирин, да защитим България".

***
Варна.
От 11.00 часа в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите в XXI - то издание на Националния конкурс за литературно творчество и компютърни и визуални изкуства „Любовта в нас".

***
Велико Търново.
От 11.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с Росиан Огнянов Дермански - състезател по борба класически стил.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на вокална група „Веселие".

***
Велинград.
От 10.30 часа в местността „Старина" Община Велинград организира „Празник на снега".

***
Видин.
От 10.00 часа в центъра на града ще се проведе четвъртият от поредицата протести с искане за магистрала от Видин до София и тунел под Петрохан.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността Ученически колонии ще се проведе 33-ото издание на зимния спортно-туристически празник „Враца - 2018".

***
Златоград.
От 11.00 часа в Етнографския ареален комплекс в Златоград ще се проведе празникът Трифониада, посветен на виното.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „20-ти юли" ще се проведат кукерски игри „Старчовден".

***
Перущица.
От 10.30 часа пред сградата на общината ще се проведе протест срещу увеличението на такса „Смет".

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив, на бул. Васил Априлов 15 А, ще се проведе Ден на работодателя.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Limacon Event Center ще бъде представен образователният проект на сдружение „Българска история" и ЗАД „Армеец" - „Българско военно чудо".

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Княз Александър I" на Регионален исторически музей - Русе ще се проведе „Виртуална" феминистична разходка из местата на памет, свързани с имената на видни русенки.

***
Сливен./с. Глушник.
От 10.00 часа ще започне регионалния празник „Маскарадни игри".

***
Смолян./с. Гьоврен.
От 11.00 часа кметът на Девин Красимир Даскалов, председателят на Общинския съвет Руси Чаушев и неговият колега от местния парламент Велизар Шанов ще проведат приемен ден в ресторанта на селото.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в общинска зала „Иван Вазов" ще бъде открито осмото издание на международния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое".