Румен Радев: Благодаря на Зоран Заев за неговия кураж и визионерство, с които откри перспективата за приятелство в отношенията с България
Секция: ПОЛИТИКА
16 Февруари 2018 19:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Благодаря на Зоран Заев за неговия кураж и визионерство, с които откри перспективата за приятелство в отношенията с България

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев благодари на министър-председателя на Република Македония за неговия кураж и визионерство, с които откри перспективата за приятелство в двустранните отношения с България. На среща в Скопие с македонския премиер президентът Радев подчерта, че с подписването на двустранния договор за приятелство и добросъседство между страната ни и Република Македония е била затвърдена и европейската перспектива за целия регион на Западните Балкани.

Министър-председателят Зоран Заев подчерта, че визитата на българския държавен глава в Скопие е доказателство за добрите двустранни отношения и благодари за подкрепата на страната ни за процеса на европейска интеграция на Република Македония, както и за поставянето на Западните Балкани като приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Договорът за приятелство вече носи добри резултати, всеки министър от македонското правителство вече е бил на посещение в България и разговаря за перспективите за засилване на двустранното сътрудничество", подчерта Зоран Заев. Той открои енергетиката, транспортната инфраструктура и други сфери, в които предстои да бъдат постигнати конкретни резултати и благодари за помощта, която страната ни оказва на македонската полиция и армия.