Мъгливо ще е днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Февруари 2018 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъгливо ще е днес

/КРОСС/ Днес на много места в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, а след обяд ще настъпва подобрение на видимостта и разкъсване на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 5-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В неделя по-късно през деня от север ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. На повече места ще са преваляванията в Северна България, докато в Южна ще са само на отделни места, а и температурите в Югозападна България ще достигнат 12°-13°, в останалата част от страната максимални - между 5° и 10°. През нощта срещу понеделник от северозапад ще проникне малко по-студен въздух.