Захарова: Обвиненията срещу руснаци за намеса в американските избори са абсурдни
Секция: Русия
17 Февруари 2018 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Обвиненията срещу руснаци за намеса в американските избори са абсурдни

/КРОСС/ Обвиненията на САЩ срещу руски граждани за намеса в американските президентски избори са абсурдни. В това са категорични в Москва, а позицията изрази говорителят на Министерствто на външните работи Мария Захарова.

Проточилото повече от година след края на изборите, които качиха Доналд Тръмп на власт в САЩ доведе до обвинения срещу 13 руски граждани и 3 руски юридически лица, които според американското обвинение са се намесили във вота за президент.

Те са обвинени в заговор с цел измама на САЩ, а трима са обвинени, че са прибягнали до банкова измама, докато петима са обвинени в кражба на самоличност. Заговорът, целял намеса в политическите и изборните процеси в САЩ, сред които и президентските избори през 2016 г., спечелени от Доналд Тръмп, съобщиха от американското министерство на правосъдието. Руският бизнесмен Евгений Пригожин, считан за съратник на руския президент Владимир Путин, е финансирал тази група, имала стратегическата цел „да посее раздор в американската политическа система".

"13 души са били замесени в американските избори? 13 души са се изправили срещу бюджети от милиарди долари на специалните сили? Срещу разузнаването и контраразузнаването, срещу най-съвременните технологии? Дали това е абсурдно? Да. Но такава е съвременната американска политическа действителност", обяви по този повод Мария Захарова.