Кирил Добрев: ГЕРБ управляват местната власт на феодален принцип
Секция: ПОЛИТИКА
17 Февруари 2018 15:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирил Добрев: ГЕРБ управляват местната власт на феодален принцип

/КРОСС/ "ГЕРБ управляват местната власт на феодален принцип, а обвързаностите между различните власти на местно ниво го затвърждават". Това каза по време на среща с монтанските социалисти заместник-председателят на БСП Кирил Добрев, предава пресслужбата на партията. По думите му управляващите превръщат всяка една община в собствено владение, а натискът върху хората е огромен. "Управляващите нямат политика за повишаване на доходите и за разкриване на нови работни места, по този начин на местно ниво най-големият работодател се оказват общините. Така и хората, и бизнесът са в зависимост от благоразположението на управляващите", обясни Добрев. Според него същата схема на ГЕРБ се разиграва и с държавните институции, които на местно ниво се сливат и често действат в синхрон при изпълнение на политически цели.

Добрев обърна внимание и на организационното състояние в Монтана, където партията почти не е губила парламентарни избори, но за съжаление не е така по отношение на местните. "За да започнем отново да печелим избори, ние трябва да бъдем алтернатива и на местно ниво, което зависи и от работата на нашите общински съветници", подчерта той. Според него левицата в България има само едно лице и това Българската социалистическа партия. "Останалите политически субекти вляво, които до този момент привличаха от нашите гласове, вече са в ролята си само на политически коментатори", допълни Кирил Добрев. "За нас е най-важно да покажем, че имаме капацитета да управляваме и сме готови дори за предсрочни избори, защото колкото повече оставяме ГЕРБ да управлява, толкова по-малко държава остава", подчерта заместник-председателят на БСП.

На срещата със социалистите в Монтана Добрев участие взеха и народните представители от БСП за България Атанас Костадинов и д-р Илиян Тимчев.