Украински радикалисти потрошиха руския културен център в Киев
Секция: СВЯТ
17 Февруари 2018 18:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украински радикалисти потрошиха руския културен център в Киев

/КРОСС/ Украински радикали са нахлули в сградата на центъра „Россътрудничество" (местният руски културен център) в Киев, разказа пред РИА „Новости" ръководителят на Руския център за наука и култура Константин Воробьов, съобщава "Фокус".

Те са потрошили помещенията, като според сведенията на руската агенция, са изписали стените с лозунги и са залели охранителните камери с боя. Освен това, украинските националисти са свалили руските знамена, хвърлили са ги на земята, тъпкали са ги, а след това са ги скъсали.

Съгласно думите на Воробьов, нападателите са твърдели, че руският културен център „работи незаконно". Според съобщения в украинските медии, в групата е бил и депутатът от украинската Радикална партия Андрей Лозовой.

Ръководителят на руското учреждение твърди, че в погрома са участвали радикали от „Десен сектор" и националистическата организация С14. Според неговите думи, полицията не е попречила на нанасянето на материални щети и не е извършила арести и по тази причина от „Россътрудничество" са извикали представители на мониторинговата мисия на ОССЕ в Украйна.