Пътнически самолет се разби в Иран, 66 души загинаха
Секция: СВЯТ
18 Февруари 2018 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътнически самолет се разби в Иран, 66 души загинаха

/КРОСС/ Само седмица след трагедията край Москва, където след самолетна катастрофа загинаха 71 души, сега пътнически аероплан падна и в Иран.

Инцидентът стана по време на вътрешен полет между столицата Техеран и град Ясудж на Iran Aseman Airlines. Инцидентът е станал в района на град Семиром, в провинция Исфахан, като е паднал в планините Загрос.

„Самолетът се разби в района Семиром и всички спешни служби са известени. Самолетът е превозвал между 50 и 60 пътници", съобщи началникът на иранските служби за бързо реагиране Пир Хосеин Куливан.

Агенция ISNA обаче обяви, че точният брой на хората е 66 и всички те са загинали, с което бе опровергана информация от по-рано, че може да има оцелели.

„След като претърсихме района, за жалост открихме, че всичките пътници са загинали", съобщи Мохамад Табатабай, директор на отдел „Връзки с обществеността" на Aseman Airlines. 

Машината е паднала в изключително труднодостъпен район. Очевидци са видели как аеропланът се опитва да извърши извънредно кацане в селски район.

Самолетът е ATR 72-500 - пътнически витлов самолет френско производство, предназначен за вътрешни полети и изпълняващ курс между Техеран и Ясудж.

Самолетът е изчезнал от радарите 50 минути след началото на полета. Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос, разясниха малко по-късно иранските власти.

Разстоянието между столицата и крайната дестинация е 556 км, които обичайно се преминават за час и половина от самолета.

Иранските медии съобщават, че командирът на разбилия се самолет през 2013 г. успява да приземи самолет с отказал двигател.