Волгин: Президентът показа, че не е безгласна буква, а е силен и независим
Секция: Интервюта
18 Февруари 2018 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волгин: Президентът показа, че не е безгласна буква, а е силен и независим

/КРОСС/ „Г-н Радев показа, че е силен, независим и, когато се налага, противопоставящ се играч на г-н Борисов. Това е добре". Това заяви в ефира на „Нова телевизия" журналистът Петър Волгин.

Той и Георги Харизанов от Института за дясна политика коментираха размяната на остри реплики между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов през седмицата.

„Не ясно, дали премиерът сбърка, като заяви, че Иво Христов е работил в телевизия на Делян Пеевски. Нормално е президентът да реагира. Румен Радев показа, че не е безгласна буква, а е силен и независим. Държавният глава винаги ще отговаря на Борисов", допълни Волгин.

„Президентът влиза в ролята на жълта медия. Ако не дадеш доказателства за опакованите под въпрос твърдения, това е проблем първо на институцията и второ ще накара хората като мен да си мислят, че това е нарочна провокация, която цели да пречи на влизането на България в Еврозоната и Шенген", заяви от своя стрна Георги Харизанов.

"Президентът не е правил твърдения. Той зададе въпроси. Бойко Борисов не отговори конкретно, че не се е срещал с Пеевски. Президентът изрази на глас това, което си мисли обществото.

Поводи за спречквания между Борисов и Радев ще има, защото и двамата са силни политици и не търпят някой да им се разхожда по главата. Радев винаги ще бъде опозиция на политиките на Борисов. Ние бяхме свикнали, предишният президент да си мълчи и да бъде беквокал на управляващите. Той се обаждаше, когато трябваше да се нападне Русия", коментира още Петър Волгин.

"Твърденията на президента, опаковани във въпроси, трябва да се докажат. След като е казал "а", трябва да каже и "б". Иначе институцията олеква и се превръща в жълта медия. Хората също ще започнат да задават въпроси към президента - страх ли го е от нещо, защо не дава факти?", отговори Георги Харизанов.