Рашидов: КТБ е един оглозган до костите в саваната слон, там няма месо
Секция: Коментари
18 Февруари 2018 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашидов: КТБ е един оглозган до костите в саваната слон, там няма месо

/КРОСС/ Надявам се, че Бойко Борисов и Румен Радев ще се разберат като мъжкари. Това каза в предаването „Тази неделя" по bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод напрежението между премиера и президента.

„Битки винаги има, не е хубаво да се водят през медиите", подчерта той.

„Те са сериозни, достолепни мъже, на всичкото отгоре са и екстремни в живота - единият е летец, а другият - каратист. Смятам, че като мъжкари могат да си вдигнат телефона и смятам, че ще го направят", убеден е депутатът от ГЕРБ.

Това им е урок също, че не бива да се разголват публично, защото цялото общество гледа тях и разчита на тях, допълни той.

Според Рашидов от тези ситуации основно страда обществото, което „първо се забавлява и след това плаче".

„И двамата са сериозни мъже. Бойко Борисов от един пожарникар днес е един сериозен държавник, и то с много опит. Румен Радев е законен президент на българската държава. И аз в началото като министър се бях уплашил, отидох при Бойко и викам: Не разбирам нищо от тая работа, да хвърля оставка. Той вика: И аз не съм бил министър, ще се развием и ще се учим в движение. Това беше правилно", отбеляза Рашидов.

„Няма за какво да обвиняваме Радев, той ще се учи в движение на политика, защото той е законният президент", посочи той.

„Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се ползва като боздуган трето лице и като плашило", смята Рашидов.

Според него образът на Пеевски е демонизиран в обществото и това не е честно. „И той има семейство, близки. Ако има нещо, има си органи за тази работа, но публично да се размахва, е нечистоплътно", категоричен е бившият културен министър.

Той не пропусна и темата за КТБ, с чиито фалит бе свързвано и неговото име.

„КТБ е един оглозган до костите в саваната слон, там няма месо", заяви още в разговора с Жени Марчева Рашидов.

„КТБ е ограбена банка, много хора участваха в грабежа", отбеляза той.

„Банката се ограби, няма вторично ограбване. Няма КТБ, активите са прибрани, получени кредити няма да се върнат", допълни Рашидов.

Той призна, че един от най-звучните шамари, които е получил, е „това, че ме окрадоха".

„Трудно го преживявам, аз не съм кредитополучател, моите пари откраднаха, честните ми пари. Бяха най-чистите, затова моето име се завъртя. Това много ме засегна", изтъкна той.