Дъжд и сняг ще се редуват през следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Февруари 2018 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъжд и сняг ще се редуват през следващите дни

/КРОСС/ През следващото денонощие времето ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг, в югоизточните райони и по Черноморието - от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, максималните ще са между 3 и 8 градуса, посочват от НИМХ - БАН.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 7 - 8 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо и предимно дъжд, но в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните райони, е възможно временно, главно в нощните часове, дъждът да се примесва и да преминава в сняг.

Вятърът ще бъде предимно от изток, слаб до умерен. Температурите ще са малко по-високи от обичайните - минималните най-често между минус 1 и 4 градуса, максималните - предимно между 2 и 7 градуса.