Президентът ще отличи дейци на образованието, науката и военномедицинското дело
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Февруари 2018 18:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът ще отличи дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

/КРОСС/ На 20 февруари 2018 г., на церемония от 14.00 ч. в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело.

За заслуги в областта на образованието и науката проф. Анна Недялкова ще получи орден „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен.

Доцент Тодор Ангелов Тодоров ще бъде удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен за приноса си за утвърждаване и развитие на българската образователна система.

Президентът Румен Радев ще удостои посмъртно с орден „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен проф. Янко Борисов за приноса си в областта на образованието и науката.

За заслуги към Република България и утвърждаването на престижа на страната по света в областта на образованието и науката с орден „Св. св. Кирил и Методий" огърлие ще бъдат удостоени проф. Владко Тодоров Панайотов и академик Иван Николов Юхновски.

Проф. Крум Кацаров ще получи орден „Стара планина" втора степен за големи заслуги към Република България в областта на военномедицинското дело.