Цвета Караянчева на среща в Брюксел с Антонио Таяни
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2018 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвета Караянчева на среща в Брюксел с Антонио Таяни

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и ще участва в Брюксел в Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Това е третият форум от календара на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Днес в 8.45 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Срещите в кабинета на Таяни обикновено са дискретни и на тях не присъстват журналисти. Разговорът с Цвета Караянчева се провежда дни преди неформалната среща на държавните и правителствени ръководители. В петък те ще обсъдят състава на бъдещия Европарламент след 2019 г., както и реформите в евробюджета, което пряко касае българското председателство на Съвета на ЕС.

В 9.15 часа двамата ще открият пленарната сесия „Укрепване на устойчивостта и стабилизацията в Икономическия и паричен съюз" в рамките на форума за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз". В 11.00 часа Цвета Караянчева ще разговаря с членовете на България в Европейския парламент, а в 12.30 часа ще се срещне с еврокомисаря, отговарящ за цифровата икономика и общество Мария Габриел.