Как да задържим нашите и да привлечем чуждите млади? Включете се в дискусия по темата
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Февруари 2018 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да задържим нашите и да привлечем чуждите млади? Включете се в дискусия по темата

/КРОСС/ Форум за обсъждане на нови възможности за привличане на млади хора, като потенциал за развитието на града, се организира от Община Бургас в Бизнес инкубатора. В него ще участват заинтересовани страни, представители на водещи местни работодатели, както и социалният антрополог доц. д-р Харалан Александров, в качеството си на експерт в областта на общностното развитие.

Община Бургас си поставя амбициозната цел, съвместно с представители на местния бизнес, неправителствени организации и гражданите, да подобри условията за задържане и привличане на човешкия капитал в рамките на своята социално-икономическа общност.

Събитието се организира в рамките на проект "Подобряване на институционалния капацитет и насърчаване на сътрудничеството за справяне с влиянието на транснационалната миграция на младежите" (YOUMIG) по програма за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020 и ще се проведе в рамките на два дни - на 21.02.2018 г. от 13:30 и на 22.02.2018 г. от 10:00 до 11:30 часа в сградата на Бизнес инкубатора, ул. "Княз Александър Батенберг" №28. Целта на проекта е да се подобри местният институционален капацитет за адекватна реакция на предизвикателствата пред обществото, произтичащи от трансграничната миграция на младите поколения (между 15-34 години).

Форумът е отворен за всеки, който желае да се включи в дискусията.