17-годишно момчe падна от 3-тия етаж от Дом за деца с увреждания (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2018 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
17-годишно момчe падна от 3-тия етаж от Дом за деца с увреждания (обновена)

/КРОСС/ Момче на 17 години от Центъра за социални услуги за деца с увреждания в Роман падна от 3-тия етаж на сградата на дома. Сигналът за инцидента е получен тази сутрин около 7 часа. 

На място веднага е пристигнал екип на Спешна помощ. Момчето е транспортирано във врачанската болница с черепно-мозъчна травма.

Момчето е изпаднало в  безсъзнание, спред някои информации и в кома, и е прието във врачанската болница, където състоянието му е стабилизирано. По-късно то е транспортирано в плевенската болница "Д-р Георги Странски". Две болници в София са отказали да приемат момчето, което е принудило медиците да го транспортират до Плевен.

Според  агенция "Фокус", като се позовава на информация от ОДМВР-Враца, момчето е скочило, но според БТВ, обаче още не е сигурно дали то е скочило само или просто е паднало.

Падането на младежа е видяно от служители на Центъра за специализирана образователна подкрепа в Роман. Той се намира точно срещу Центъра, в който момчето е било настанено от близо две години. То е глухонямо със 70 на сто инвалидност, предава БНР.

Полицията установява се обстоятелствата около инцидента. В центъра в Роман има камери, записите, от които са иззети от полицията. Мултидисциплинарна комисия изследва случая на място.