Почина още една родна футболна звезда
Секция: СПОРТ
20 Февруари 2018 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина още една родна футболна звезда

/КРОСС/ Само няколко дни, след като изненадващо почина една от легендите на българския футбол Павел Панов, днес си отиде и още един бивш национал и значима личност в този спорт - Георги Марков.

Известният с прякора си Универсалното ренде Бьорнер заради мултифункционалността си на терена и заради това, че когато играеше като защитник трудно пропускаше противникови нападатели, е починал днес в дома си на едва 46-годишна възраст.

Преди няколко години той претърпя инфаркт.

Марков изигра 36 мача за националния отбор на България и отбеляза 1 гол - знаменателното попадение срещу Англия за 1:1 на ст. „Българска армия", което го нареди до легендата Георги Аспарухов, като това са единствените български футболисти, вкарвали гол на Англия.

В кариерата си той игра основно за „Локомотив" (София) и „Левски". И още в „Пирин" (Гоце Делчев), откъдето тръгва за футбола, „Ботев" (Пловдив), турския „Трабзонспор" и гръцкия „Ерготелис". 

В началото на кариерата си играеше като нападател, след което в „Локомотив" (София) бе преквалифициран в централен защитник, където и получи колоритния си прякор.

Марков е 2 пъти шампион на Българи и 3 пъти носител на купата на страната с „Левски".

За последно той бе спортен директор на столичния "Септември".