Москва: Убитите руснаци в Сирия не са военослужещи
Секция: Русия
20 Февруари 2018 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва: Убитите руснаци в Сирия не са военослужещи

/КРОСС/ Десетките убити руснаци и граждани на държавите от ОНД в Сирия не са военнослужещи. Тази позиция изрази външното министерство на Русия, информират местни медии.

През миналата седмица ведомството обяви, че най-малко петима доброволци от Русия са убити при извършени от САЩ военни удари по просирийски сили в арабската държава.

Днес министерството под черта, че убитите десетки руски граждани и граждани на държавите от ОНД не са военни.

При последните военни сблъсъци, при които руски военнослужещи не са участвали по никакъв начин, са убити граждани на Русия и на държави от ОНД, няколко други са ранени, отбеляза министерството.

Правителството обяви, че на ранените им се помага да бъдат настанени в болници в Русия.

На 15 февруари говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че според предварителната информация петима руски граждани са убити при сблъсъците в Сирия.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че действията на САЩ по отношение на кюрдите в района на Африн в Сирия изглежда са "умишлено провокирани". Според него неуместно е Вашингтон да се възползва от ситуацията с кюрдите в Сирия с цел "всяване на хаос" в арабската държава.

Той призова ситуацията в Северна Сирия да бъде разрешена на базата на териториалната цялост на държавата. По думите му конфликтът може да бъде разрешен чрез директни преговори.