Майката на близнаците от Пловдив била бедна, затова били недохранени
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2018 19:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на близнаците от Пловдив била бедна, затова били недохранени

/КРОСС/ Майката на пребитите 3-годишни близнаци, които бяха приети в болница, заяви че е беден човек и затова децата й са недохранени.

Иванка Стефанова каза още: „Нека да ме обвиняват. Едното дете пострада, защото падна картина върху главичката му", предаде БТВ. На въпрос, защо децата са били недохранени, майката каза, защото е беден човек. А защо не е потърсила помощ досега, тя каза, че не й се оказва такава.

Припомняме, че случаят на пострадалите дечица потресе страната. 38-годишната майка беше задържана. Момченцето е прието по спешност със спукан череп и хематом, а лекарите се борят за живота му. И двете деца са били със синини и недохранени, тежали са едва по 9 кг. Именно от болницата са се обадили в полицията. Майката отглеждала децата си сама. Тя отрече да ги е малтретирала. По данни на лекарите майката е била във видимо неадекватно състояние, когато е завела близнаците в болница. Бащата е в чужбина, работи в Германия.

По думите на разследващи, има данни, че майката е била употребила алкохол по време на инцидента. Тя има куче и го разхожда. Не сме виждали да разхожда децата. Ужасени сме, че децата са живеели при тези условия", разказа съседка.