Събитията в страната на 21 февруари
Секция: Предстоящи събития
21 Февруари 2018 07:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 21 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел бин Ахмед ал-Джубейр.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме в София министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Персин П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 121 състав на Софийски районен съд ще гледа делото срещу Владимир С., обвинен за престъпление по чл.131, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от НК - причиняване на телесна повреда на медицински специалист.

***
София.
От 10.00 часа в залата на 5-ти етаж в сградата на Висшето училище по застраховки и финанси ще се състои научно-практическа конференция на тема: „Африканска чума по свинете. Намаляване плътността на популацията от диви свине като метод за ограничаване на риска от болестта в Р. България. Трихинелоза".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Първа инвестиционна банка на бул. България 81 Г, където главният изпълнителен директор на Fibank Неделчо Неделчев ще награди Александра Жекова за силното й представяне на Олимпийскити игри в ПьонгЧанг.

***
София.
От 10.00 часа, в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открита докторантската конференция „Млади изследователи", организирана от Докторантския център „Св. Климент Охридски" с подкрепата на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет. 4, ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-14-31-12 от 26.10.2017 г. относно изменение на действащите цени на електрическа и топлинна енергия на "Брикел" ЕАД.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" ще се състои национален семинар „Изпълнение на общинските мерки от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/", организиран от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/.

***
София.
От 11.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа ул. „Филип Кутев" 10 ще се състои церемония по официално откриване на новата сграда на МБАЛ и ДКЦ Видиа - ВИТА база 2.

***
София.
От 12.00 часа зала 5 на ул. „Московска" 33 Екатерина Йорданова - председател на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет и Зафир Зарков - общински съветник ви канят на брифинг по повод подготовката на нова наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт.

***
София.
От 14.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе Обществена дискусия на тема: „Финансиране на болничната помощ в България".

***
София.
От 18.00 часа в Енорийския център на софийския храм „Св. св. Кирил и Методий" (на Женския пазар) ще се проведе лекция на тема „Истанбулската конвенция и православната антропология".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои среща с разказвача на библиотеката за февруари - Михаил Вешим.

***
София.
От 19.30 часа, в зала „София" на Гранд Хотел София председателят на Държавната агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) Атанас Темелков ще вземе участие в церемонията за награждаването на победителите в конкурса „ИТ проект на годината". Атанас Темелков ще отличи победителя в категорията „Централна администрация".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Областна администрация ще се проведе общо събрание на Асоциацията по ВиК.

***
Бургас.
От 09.00 до 16.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще се проведе обучение на тема: „Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет".

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 501 в УМБАЛ „Св. Марина" председателят на асоциация „Докосни дъгата" Денислава Ангелова ще връчи поредното дарение - инсулинова помпа и консумативи за дете с диабет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящата реализация на проект за изграждане на Кризисен център за лица във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на етажа на Кардиологията в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" ще се проведе връчване на дарение от Ротари клуб Велико Търново. Президентът на Ротари клуб Велико Търново Калоян Ганев ще връчи дарението на изпълнителния директор на стационара д-р Стефан Филев и началника на кардиологията д-р Харалампи Бенов.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложбата на Антони Георгиев „Горният път: Фотографии от Шотландия". Гост ще бъде британският посланик Н. Пр. Ема Хопкинс.

***
Видин.
От 11.30 часа, в Регионалния пресклуб на БТА във Видин, ще бъде представен проект CB007.1.21.129 „Развитие на диагностични центрове за ортостатични имускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България".

***
Видин.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Димитър Делчев, председател на политическа партия "Движение България на гражданите" и неговия зам.-председател Найден Зеленогорски.

***
Враца.
От 09.30 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски" ще започне архиерейска преждеосвещена света литургия.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще се състоят XIX Зимни четения - „Археологически проучвания на обекти от Античността и Средновековието на територията на Врачанско през 2017 г." - доц. д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова.

***
Габрово.
От 11.30 часа, в Изложбената зала на Етнографски музей на открито „Етър", Националният исторически музей (НИМ) ще покаже 44 медни съда в експозицията „Гравирани медни съдове от колекцията на Дикран Балабанян".

***
Горна Оряховица. / с. Върбица.
От 14.00 часа в НЧ „Градина - Върбица 1894" продължава Работилница „Седянка" - традиционна седянка за изработване на мартеници.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа в кабинета на председателя на Общински съвет - Кюстендил ще се проведе пресконференция.

***
Пазарджик.
В 18.00 часа в Музея на изкуството ще бъде открита изложбата „Усещане" с творби на жени-творци от фонда на Художествена галерия „Станислав Доспевски".

***
Пловдив.
От 09:30 часа, в зала 5 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимите Любен Ч., Иван Т. и Ерол Е., обвинени в това, че са извършвали фактически дейности и функции на данъчно задължено лице и по този начин са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу Рангел Т., който при управление на МПС при непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето.

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред храм „Свето Преображение Господне", структурата на ПП ГЕРБ в район „Тракия" организира благотворителен обяд, на който свещеник ще благослови начинанието и топлата храна ще бъде раздадена на гражданите.

***
Пловдив.
От 13:30 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимия Ивелин А., обвинен в това, че на 30.03.2017 г. в с. Козаново умишлено е убил лицето Г. М.

***
Пловдив.
От 14.00 ч. , в Прес клуба на Пловдивския панаир омбудсманът Мая Манолова ще участва в дискусионен клуб, посветен на проблемите в детското и ученическо хранене.

***
Пловдив.
От 15:30 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу подсъдимия Иван Г., който на 3.06.2016 г. на пътя Карлово - Пловдив при управление на лек автомобил е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста Д. Д.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Камерна зала на Областна администрация - Пловдив ще бъде отбелязан Международния ден на майчиния език с мултикултурна програма.

***
Радомир.
От 11.00 часа в ТПГ „Никола Вапцаров" в присъствието на областния управител на Перник Ирена Соколова, официално ще бъде открит новооборудвания компютърен кабинет.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация - Русе ще се проведе заседание на постоянната комисия по заетост и тази в областта на образованието, младежките дейности и спорта.

***
Русе.
От 11.00 часа, в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе пресконференция по повод отчета на общинска фондация "Русе-град на свободиня дух".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа пред сградата на Общинската администрация в града ще е проведе протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в зала „П. Р. Славейков" общината организира семинар на тема: „Административно обслужване. Удостоверение за наследници" за служители от отдел „Гражданско състояние", кметове, кметски наместници, технически сътрудници в кметствата на територията на общината.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей ще се състои кръгла маса, с участието на изявени специалисти и изследователи на българската история - „Знамето на Старозагорското въстание - първообраз на националното ни знаме".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на комисията за изработване на Областна здравна карта.