Имаме нужда от нова система за национална сигурност, смята експерт
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2018 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имаме нужда от нова система за национална сигурност, смята експерт

/КРОСС/ България има нужда от нова интегрирана система за национална сигурност, която да е специално ориентирана към проблемите на превенция на тероризма и радикализацията, която и тук се забелязва, особено в гетата. Това посочи експертът по сигурност Христо Смоленов в студиото на "България сутрин".

"Това, което продължава да се случва в Сирия, заплашва тази гражданска война да се разпространи, а ние сме прекалено близо и сме на пътя на отстъпление на терористи, които ще търсят отстъпление към Западна Европа", подчерта още Смоленов пред Bulgaria ON AIR.

Арабистът Мажд Алгафари пък подчерта, че при положение, че в Турция и Сирия има проблеми, това поставя нашата страна на фронтовата линия.

"Случващото се в Сирия е бизнес, това не е война. Това наподобява на мафиотската структура - казвал съм го, че главата на мафията е САЩ", категоричен беше Алгафари в ефира на "България сутрин".

Той подчерта още, че заловеният у нас мароканец, който е заподозрян, че е част от групировката "Ислямска държава", е само един от многото такива.

Според Христо Смоленов пък заловеният у нас и издирван за тероризъм Нофал Захри не може да е случаен.