Русия и Сърбия се обявиха против политиката "с нас или против нас"
Секция: Русия
21 Февруари 2018 09:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия и Сърбия се обявиха против политиката "с нас или против нас"

/КРОСС/ Министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия - Сергей Лавров и Ивица Дачич се обявиха против принципа, налаган напоследък на страните в региона „с нас или против нас", предаде ТАСС, като се позовава на съвместна статия в руския вестник „Российская газета" и сръбския „Политика".

„Отличителна черта на сътрудничеството остава изборът и отчитането на интересите на другата страна. Москва и Белград са противници на порочната практика „с нас или против нас", която вече доведе до усилване на недоверието и нестабилността на европейския континент", пише в статията.

Лавров и Дачич са обърнали внимание, че политическия диалог между двете страни „се развива динамично в атмосферата на доверие и взаимно разбирателство, както на работно, така и на високо равнище... С удовлетворение констатираме положителната динамика на търговско-икономическите и военно-техническите връзки, успешната реализация на съвместни проекти в областите на енергетиката, транспорта, културата. Изработена е подробна договорна-правна основа на руско-сръбските отношения, която се разширява последователно.", продължава статията.

В края на миналата седмица Сергей Лавров отново изрази подобна позиция, като тогава визираше Черна гора, където се подклаждат русофобски настроения и обвини Запада, че отново си играе със стабилността на Балканите.