220 нови електронни табла и видеонаблюдение по спирките в столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2018 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
220 нови електронни табла и видеонаблюдение по спирките в столицата

/КРОСС/ 220 нови електронни табла и видеонаблюдение по спирките са част от предстоящите подобрения за градският транспорт в столицата, каза за предаването „Добро утро България" на ,адио „Фокус" Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община, по повод получените по проект 125 млн. лв. за развитие на интегрирания градски транспорт.

„Основната цел на проектното предложение, което беше отправено от Столична община и беше одобрено от ЕК, е да се подобри чувствително качеството на услугата градски транспорт в София по най-натоварените направления. Ще бъдат рехабилитирани основни трасета като най-големият компонент по проекта „Интегриран градски транспорт" е реконструкцията и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III", маршрута на трамвай №5.

Основната цел е да се постигне модернизирано трасе с изцяло нови нископодови, климатизирани трамвайни мотриси и скоростта на придвижване да се увеличи. Съответно хората да получат по-комфортна и по-конкурентноспособна услуга", каза Евгени Крусев.

Заместник-кметът допълни че е предвидена и реконструкция на трамвайното трасе по ул. „Каменоделска", с която ще започнат ремонтите. В момента текат процедури по избор на изпълнител и очаква строежите да започнат през лятото, уточни Евгени Крусев.

Той каза още, че по време на ремонтите ще се ползва заместващи автобусни линии. А чрез постоянен контрол, строителен надзор и строги правила и санкции ще се гарантира качество на изпълнението.