И БСП напусна пленарната зала
Секция: ПОЛИТИКА
21 Февруари 2018 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
И БСП напусна пленарната зала

/КРОСС/ Парламентарната група на „БСП за България" напусна пленарната зала по време на дебатите за искането за оставка на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента, предава „Фокус".

Както е известно искането бе внесено от управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти и това бе първата точка от днешното заседание на Народното събрание.

Всички страни се разгорещиха в дебатите, като всъщност първо ДПС напусна пленарната зала. След като самият Валери Жаблянов и лидерът на БСП Корнелия Нинова обявиха искането за неоснователно и противосконституционно, левицата също излезе от залата.

Преди това Нинова обаче обяви:

„Ако оставката на Валери Жаблянов бъде приета, „БСП за България" няма да предлага друг заместник-председател на парламента".

В изказването си Нинова обяви, че парламентарната ѝ група напуска пленарната зала, няма да участва повече в дебатите и ще се върне единствено за гласуването.

„Нашият заместник-председател е Валери Жаблянов, ще чакаме справедливото му възстановяване на този пост от българския и европейския съд. Над вас, над нас, над всички стои Конституцията, правовата държава, разделението на властите и свободата на човека", заяви Нинова от трибуната.