Учители и ученици ходили на протест „за” кмета на Септември, вместо в час
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2018 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учители и ученици ходили на протест „за” кмета на Септември, вместо в час

/КРОСС/ Регионалното управление по образованието в Пазарджик започна проверка по сигнал, че деца и учители в град Септември са участвали в протеста в защита на кмета Марин Рачев на 2 февруари, както и че учебните им занятия са прекратени заради митинга. Това съобщи началничката на ведомството Валентина Кайтазова, цитирана от Дарик радио.

Сигналът е подаден от Радмила Ковачева до Министерството на образованието, откъдето е препратен с разпореждане за проверка към Пазарджик.

В текста подателката цитира излъчен в национален ефир репортаж, в който майка казва, че синът ? се прибрал от училище в 10:30 часа. Момчето разказало, че на този ден госпожите не носели дневници, директорката и психоложката са на протеста, както и повечето ученици.

В Септември училищата са 3 - Професионалната гимназия по селско стопанство, средното училище и началното - в ромския квартал. И трите ще бъдат проверени, за да се установи имало ли е наистина прекъсване на учебния процес. Проверките трябва да приключат до месец.