Американка съди "Туитър", "Фейсбук" и "Гугъл" заради терористичните атаки в Париж
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Февруари 2018 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американка съди "Туитър", "Фейсбук" и "Гугъл" заради терористичните атаки в Париж

/КРОСС/ Жена от района на Чикаго в САЩ, която е била в кафене в Париж по време на терористичните нападенията през ноември 2015 г., съди „Туитър", „Фейсбук „ и „Гугъл", предава БТВ.

Тя твърди, че те са съдействали за разрастването на групировката "Ислямска държава", давайки ѝ достъп до социалните медии.

Вестник "Чикаго сън-Таймс" съобщи, че Манди Палмучи е подала съдебен иск в Чикаго миналата седмица. В иска се казва, че тя е била в кафене в Париж, когато над 12 души са били убити там и че е пострадала емоционално.

При нападенията срещу кафене, стадион и концертна зала във френската столица загинаха 130 души, а "Ислямска държава" пое отговорност за атаките.

„Фейсбук" заяви, че на сайта му няма място за тези, които се занимават с тероризъм, нито за съдържание, което подкрепя подобна дейност. „Туитър" и „Гугъл" не отговориха на запитванията на вестника за коментар.

Подобни съдебни искове бяха подадени и на други места, но бяха отхвърлени с аргумента, че законът освобождава от отговорност онлайн доставчиците за съдържание, публикувано от потребители.