Не откриха незаконни оръжия и взривове в имота на бившия легионер
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2018 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не откриха незаконни оръжия и взривове в имота на бившия легионер

/КРОСС/ Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев /35 г./ от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това съобщиха от Районната прокуратура в Тополовград.

Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват, уточни наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров. Той допълни, че процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване в селския имот ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на неподчинилия се.

Междувременно снощи държавното обвинение е променило първоначалния текст на обвинението срещу Пачелиев, по прякор Димончето. От хулиганство със съпротива срещу изпълняващ служебните си задържания орган на властта по чл. 325 ал. 1 от НК то е преквалифицирано на употреба на сила или заплашване с цел орган на властта да бъде принуден да извърши или да пропусне нещо по служба по чл. 269, ал. 1 от НК, посочиха още от прокуратурата. Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд. В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата, допълниха от там. До изтичането на срока държавното обвинение трябва да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

Пачелиев бе задържан във вторник след 18,30 часа вечерта при масирана полицейска операция с участието на около 80 души, включващи и специализираните звена "Кобра" и СОБТ. Мащабът й се е наложил заради обстоятелството, че той е служил 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да си служи с оръжие.