Петър Курумбашев организира конференция за електрическа мобилност в София
Секция: ПОЛИТИКА
22 Февруари 2018 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Курумбашев организира конференция за електрическа мобилност в София

/КРОСС/ Конференция за бъдещето на градската мобилност ще се проведе на 2 март (петък) от 9.00 часа в Sofia Event Center. Събитието е организирано от Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, Българската асоциация „Електрически превозни средства" и Икономедиа в партньорство със Столична община.

Сред лекторите в различните дискусионни панели са Ален ван Хевър от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт" в Европейската комисия, Анхел Лопез Родригес, директор на програмата за електрически превозни средства, Барселона, д-р Михаел Лихтенегер, стратегически директор на Upstream Mobility - компания с ключово значение за развитието на електрическата мобилност във Виена, Дан Главан, оперативен директор на Uber Romania, Никола Мелкиоти директор "Връзки с европейски публични институции и регулации", ENEL, мениджъри на водещи компании в сферата на автомобилната, IT и други индустрии.

Конференцията ще бъде открита от Петър Курумбашев, член на Европейския парламент от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите, Еспен Хайге, президент на Европейската асоциация за батерии, хибриди и електромобили с горивни клетки (AVERE) и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Участие ще вземе и г-н Eвгени Крусев. заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации".

Конференцията е разделена на три дискусионни панела: „Политики, които ще стимулират развитието на електрическата мобилност. Добри практики от европейски градове", „Инфраструктура и иновации", „Бъдещето на мобилността". Част от темите са и как изглежда бъдещето на градската мобилност, дигитални промени в транспорта и технологични иновации, услуги, базирани на електрически/автономни превозни средства, как MaaS (Мобилността като услуга), базирана на е-мобилността, ще промени градовете, каква икономика стои зад новата градска мобилност.