„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи почетен приз „Добродетел на 2017 г.”
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Февруари 2018 14:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД получи почетен приз  „Добродетел на 2017 г.”

/КРОСС/ Днес, 22 февруари, на официална церемония в Централния военен клуб управителят на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД Пламен Пешаров получи приз „Добродетел на 2017 г.". Събитието се организира за втора поредна година от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Отличията се дават на организации, фирми и общественици, които са подкрепили различни социални инициативи на Сдружението, в полза на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно социално положение.

Почетният приз „Добродетел на 2017 г." беше връчен на дружеството „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД от председателят на НССБ Слави Михайлов в знак на признателност за оказаната активна подкрепа от националния железопътен превозвач по повод инициативите на Сдружението.

Слави Михайлов благодари на БДЖ за възможността през годините децата да пътуват безплатно с влак из страната, което им предоставя нови лични емоции и преживявания.

През 2017 г. дружеството отново оказа съдействие на Националното сдружение на сираците в България, като осигури превоза на деца от различни социални институции.

Националният железопътен превозвач винаги е подкрепял инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.