МРРБ свиква Съвета по геодезия, картография и кадастър
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2018 18:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МРРБ свиква Съвета по геодезия, картография и кадастър

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свиква Съвета по геодезия, картография и кадастър.

Това стана ясно след среща днес на министър Нанков с представители на неправителствените професионални организации в областта на геодезията и кадастъра - Камара на инженерите по геодезия, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране - секция „ГПГ", Съюз на геодезистите и земеустроителите в България и Асоциация на геодезическите фирми. На срещата присъства и ресорният заместник - министър Валентин Йовев.

Участниците в разговора се обединиха около становището за засилване на общите усилия на правителството и браншовите организации за устойчиво и прогнозируемо развитие на сектора, от една страна и задълбочаване на сътрудничеството и взаимодействието между министерството и неправителствения сектор за успешно прилагане на европейските практики в тази сфера.

Основна задача на Съвета ще бъде разработването на проект на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие на политиките в областта на геодезията, картографията и кадастъра.

Предвижда се в рамките на Съвета да бъдат обсъдени възможности за промени в Закона за кадастъра и имотния регистър с цел подобряване условията за развитие на бранша, улесняване на достъпа до административни услуги и повишаване на сигурността на данните в информационните системи на кадастъра и имотния регистър.

Съветът ще провежда ежемесечни срещи.