Ангелкова се хвали с ръста на туристите във Вашингтон
Секция: Туризъм
22 Февруари 2018 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангелкова се хвали с ръста на туристите във Вашингтон

/КРОСС/ Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто през миналата година, достигайки повече от 87 хил. Страната се нарежда сред водещите пазари за входящ туризъм за България, като за 2017 г. е на 20-а позиция. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ. Двамата разговаряха във Вашингтон, където министър Ангелкова е на двудневно работно посещение, съобщават от Министерството на туризма.

Министърът изтъкна, че САЩ е стратегически партньор за България, туристите от там са изключително важни за страната ни и ще продължим да работим активно за рекламата в Америка. За първи път миналата година през септември и октомври страната ни бе популяризирана с билбордове и дигитални екрани на обществени места.

На срещата министър Ангелкова представи пред събеседника си последните резултати за туризма у нас. Тя го уведоми, че през 2017 г. чуждестранните туристи в България са повече от 8,882 млн. и са се увеличили с 7,6%, а приходите в сектора са близо 6,9 млрд. лв., с ръст от 9,3 на сто.

Министерство на туризма работи активно не само за привличане на повече посетители, но и за насърчаване на инвестициите в сектора, заяви министър Ангелкова. И представи на събеседника си разработената от ведомството инвестиционна карта. Министърът коментира, че тя съдържа конкретни предложения за перспективни проекти, с които се цели не само да се увеличат вложенията в туризма, но и да се улесни бизнесът. Българският министър и г-н Андрю Форбс коментираха, че сигурността е много важна и за инвестициите, и за туризма. Министър Ангелкова подчерта, че България е символ на стабилност в региона и е избирана от гостите за семейна почивка точно заради сигурността си.